Meelsoorten 

Ambachtelijk Zeeuws tarwemeel- en bloem

Op zoek naar meel voor het bakken van brood, pannenkoeken, wafels of wilt u griesmeelpudding maken? Kom naar de molenwinkel en wij helpen u graag. Geopend iedere zaterdag van 10:00 - 16:00u. LET OP: ZATERDAG 27 APRIL EN ZATERDAG 4 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN. ZATERDAG 11 MEI ZIJN WEER GEOPEND

Tarwe volkorenmeel

Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding.
Volkorenmeel wordt gebruikt voor volkorenbrood.

Verkrijgbaar in verpakkingen van:
1 kg,  2 kg  en 5 kg.
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Tarwebloem

Zeeuwse bloem (de zemel en het griesmeel zijn uit het volkorenmeel gezeefd) is geschikt voor o.a pannenkoeken, wafels, taart en wit brood. Verkrijgbaar in verpakkingen van
1 kg zakjes, 2 kg en 5 kg. 
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Pannenkoekmeel 

Een melange van Zeeuwse bloem,  boekweit, roggemeel  zorgt voor een heerlijke smaak. (H)eerlijk pannekoekenmeel zonder toevoegingen!  Verkrijgbaar in 500 gram en 1 kg zakjes.
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Boekweitmeel 

Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het voor brood niet geschikt. Gemengd met rogge- of tarwemeel werd boekweitmeel gebruikt om pannenkoeken van te bakken. Beschikbaar in 1/2 kg en 1 kg zakjes
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Tarwegriesmeel

Tarwegriesmeel wordt vooral gebruikt voor het maken van griesmeelpap en griesmeelpudding. Tarwegriesmeel is het deel wat overblijft bij maken van Zeeuwse bloem. Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes.  Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Tawezemelen

Zemelen bestaan o.a uit de kiemen, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel.  Zemelen zijn rijk aan voedingsvezels en bevorderen daardoor de stoelgang.

Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes. 
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Roggemeel

Fijn  gemalen, puur volkoren roggemeel . Zeer smaakvol soort dat minder sterke gluten bevat dan tarwe. Van roggemeel kan je roggebrood, ontbijtkoek en crackers maken.

Verkrijgbaar in 1kg zakjes.
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Speltmeel

Spelt, ofwel Triticum spelta is een zeer oud gewas, welke naar schatting al zo´n 9000 jaar verbouwd wordt. Het is een oergraan en de voorouder van de huidige moderne tarwe. Spelt bevat een uitzonderlijk hoog aandeel aan eiwitten en voedingsvezels en is rijk aan vitaminen en mineralen. De moleculaire structuur van de gluten in spelt wijkt af van de reguliere tarwegluten. Dit maakt dat spelt beter verteerbaar is, zeker in het bijzonder voor mensen met een tarwe-intolerantie. Verkrijgbaar in 1/2 kg en 1 kg zakjes
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Maismeel

Maismeel wordt veel gebruikt in baksels, omdat het een heerlijke smaak en prettige structuur heeft. Zo wordt het bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het bereiden van pasta en pizza, maar ook in brood, pannenkoeken, tortilla's of andere baksels smaakt maismeel heerlijk Verkrijgbaar in 1/2 kg en 1 kg zakjes
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Gerstemeel

Gerstemeel wordt voornamelijk gebruikt als grondstof voor brood, maar kan ook worden aangewend om bier mee te brouwen. Dit meel heeft een rijke nootachtige smaak en een uitstekende voedingswaarde. Gerstemeel is rijk aan vezels en bevat veel vitamines en mineralen en weinig gluten. Verkrijgbaar in 1, 2 en 5kg zakjes
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Havermeel

Gebruik havermeel als vervanger voor tarwemeel. Heerlijk voor het maken van brood, cake, koekjes en haverpannenkoeken. Naast dat havermeel gebruik kan worden om lekker mee te bakken, is de meel ook zeer geschikt om te gebruiken als bindmiddel in gerechten.  Verkrijgbaar in 1 en 2 kg zakken
Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Teff

Teff is een gewas dat waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Ethiopië en Eritrea. Het is een gewas uit de familie liefdegrassen. De graankorrels zijn heel klein, maar elke halm van de plant draagt een grote hoeveelheid zaadjes. Teff is een  goede bron van vezels, bevat het verschillende mineralen, aminozuren en proteïne. In vergelijking met andere granen zit er van deze stoffen het meest in teffgraan.  Teff kun je gebruiken voor pannenkoeken, ontbijt (door er pap van te maken).
Verkrijgbaar in 1 kg, 2 kg en 5 kg zakjes. 

Circa 6 tot 8 weken houdbaar.