Laatste nieuws 

Regelmatig maken wij hier melding van nieuwtjes in en rondom de molen.
Tip: op onze Facebookpagina en op Instagram kunt u ons volgen en bent u altijd op de hoogte de laatste nieuwtjes!

Restauratie 2021 

<januari 2021> Medio februari 2021 starten de restauratiewerkzaamheden aan de molen. O.a. metselwerk, balkkoppen, stellingdelen,  betonvloer  begane grond en gevlucht (wieken) worden onder handen genomen. De molen is gesloten voor publiek vanaf 6 februari tot eind 2021. Uiteraard houden wij u via onze Facebookpagina en Instagram op de hoogte van de restauratie.

Controle van wieken

<oktober 2020> In voorbereiding op een grote restauratie in 2021 van Molen de Koornbloem zijn in oktober 2020 de lasnaden van de wieken  (roeden) gecontroleerd op dichtheid en eventuele corrosie.  Zover nu bekend zien deze stalen roede er nog goed uit en kunnen ze nog zeker een lange tijd mee.

Graan van de Tarwecirkel

<september 2020> Zeeuwse baktarwe van onze nieuwe leverancier De Tarwecirkel uit Kwadendamme malen we sinds kort op molen de Koornbloem.  Prima bakkwaliteit voor brood en pannenkoeken. 

Verbouwing molenaarswoning

<juni 2020> Momenteel wordt gestart met de verbouwing van de molenaarswoning. Per 1 december komt de nieuwe molenaar te wonen naast de molen met zijn gezin.

Laatste nieuws

Nationale Molendag 2020

<november 2019> 
Noteer alvast in uw agenda. Zaterdag 9 en zondag 10 mei is het Nationale Molendag. Molen de Koornbloem is op zaterdag 9 mei geopend vanaf 10:00 tot 16:00u

Nieuw oogst!

<september 2019>
De nieuwe voorraad tarwe ligt inmiddels gereed op de steenzolder. Voordat dit gemalen kan worden,  is onlangs de tarwe met de antieke graanschonen  Petkus gereinigd. Kaf, grond, stof, strodeeltjes zijn uit het graan gereinigd zodat het gemalen goed schoon tussen de molenstenen tot meel gemalen kan worden.

Weerpraatje met een bekend weerplaatje

<mei 2019> 
Weervrouw Willemijn Hoebert van het NOS journaal voorspelde een mooie dag. Voorafgaand aan het weerbericht werd Molen de Koornbloem in beeld gebracht. 

Nieuwe vangstok

<juli 2018> In juli 2018 is de vangstok vervangen door een nieuw exemplaar, inclusief vangketting en vangtouw. Met de vangstok kan de de molenaar vanaf de stelling de wieken tot stilstand brengen. Ook werd het dakleer op de kap nagekeken en waar nodig vervangen en opnieuw vastgezet.