Meelsoorten 

Tijdelijk geen meelverkoop!

Let op: na 6 februari 2021 is er tijdelijk geen meelverkoop mogelijk vanwege de start van een omvangrijke restauratie.  Zie ook Laatste Nieuws.

Volkorenmeel

Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding.
Volkorenmeel wordt gebruikt voor volkorenbrood.

Verkrijgbaar in 1 en 2 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Tarwebloem

Zeeuwse bloem (de zemel en het griesmeel zijn uit het volkorenmeel gezeefd) is geschikt voor o.a pannenkoeken, wafels, taart en wit brood. Verkrijgbaar in 1 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Pannenkoekmeel (niet voorradig)

Een melange van Zeeuwse bloem en boekweit zorgt voor een heerlijke smaak. (H)eerlijk pannekoekenmeel zonder toevoegingen!  Verkrijgbaar in  500 gram en 1 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Boekweitmeel (niet voorradig)

Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het voor brood niet geschikt. Gemengd met rogge- of tarwemeel werd boekweitmeel gebruikt om pannenkoeken van te bakken. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Griesmeel

Tarwegriesmeel wordt vooral gebruikt voor het maken van griesmeelpap en griesmeelpudding. Tarwegriesmeel is het deel wat overblijft bij maken van Zeeuwse bloem. Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes.  Circa 6 tot 8 weken houdbaar.

Zemelen

Zemelen bestaan o.a uit de kiemen, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel.  Zemelen zijn rijk aan voedingsvezels en bevorderen daardoor de stoelgang

Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes.  Circa 6 tot 8 weken houdbaar.