Meelsoorten
Ambachtelijk Zeeuws tarwemeel- en bloem
Op zoek naar meel voor het bakken van brood, pannenkoeken, wafels of wilt u griesmeelpudding maken? Kom naar de molenwinkel en wij helpen u graag. Geopend iedere zaterdag van 10:00 - 16:00u.
Volkorenmeel
Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding.
Volkorenmeel wordt gebruikt voor volkorenbrood.
Verkrijgbaar in 1 en 2 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.
Tarwebloem
Zeeuwse bloem (de zemel en het griesmeel zijn uit het volkorenmeel gezeefd) is geschikt voor o.a pannenkoeken, wafels, taart en wit brood. Verkrijgbaar in 1 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.
Pannenkoekmeel
Een melange van Zeeuwse bloem en boekweit zorgt voor een heerlijke smaak. (H)eerlijk pannekoekenmeel zonder toevoegingen! Verkrijgbaar in 500 gram en 1 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.
Boekweitmeel
Omdat boekweitmeel geen gluten bevat is het voor brood niet geschikt. Gemengd met rogge- of tarwemeel werd boekweitmeel gebruikt om pannenkoeken van te bakken. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.
Griesmeel
Tarwegriesmeel wordt vooral gebruikt voor het maken van griesmeelpap en griesmeelpudding. Tarwegriesmeel is het deel wat overblijft bij maken van Zeeuwse bloem. Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.
Zemelen
Zemelen bestaan o.a uit de kiemen, die vrijkomen bij het tot meel malen van de korrel. Zemelen zijn rijk aan voedingsvezels en bevorderen daardoor de stoelgang
Verkrijgbaar in 0,5 kg zakjes. Circa 6 tot 8 weken houdbaar.